Från barnmorska till företagare

Jag heter Jeanette Davidsson och är 37 år. Jag bor i Södra Bergsbyn tillsammans med min sambo och våra två barn. Jag gick entreprenörskolan #16/17 med mål att bli egenföretagare.

Innan jag började studera på No Plan B arbetade jag i flera år som barnmorska. Jag älskade mitt jobb och mina arbetskamrater men inte att arbeta för en stor arbetsgivare som VLL. På grund av detta så har jag i omgångar fundera på att driva eget men jag har inte haft någon färdig tanke om vad det skulle vara för företag. Därför kändes No Plan B perfekt för mig genom att jag kunde samla på mig den kunskap och erfarenhet som krävs för att driva ett tillväxt företag.

Jag hade inga direkta förväntningar inför utbildningen annat än att jag skulle lära mig galet mycket och det gjorde jag. Jag har fått så mycket kunskap under detta år, där ibland ekonomi, förhandlingar, sälj och processer, vilket är guld värt att ha när man ska driva ett företag. Dessutom har det varit otroligt lärorikt att träffa alla människor med olika slags livsöden, företag och inställningar. Den största behållningen har dock varit den resan och tillväxt som jag har gjort inom mig själv samt alla de personer som jag träffat genom utbildningen. Innan utbildningens start funderade jag på hur tiden skulle räcka till både skolan och familj/vänner. Tack vare att mina “nära och kära” var med på tåget har det inte varit några problem att utbildningen var tidskrävande och intensiv. Det var värt all tid med tanke på hur mycket den har utvecklat mig som person och som entreprenör.

Just nu är jag VD på Denzir som arbetar med att tillverka tandersättningsprodukter i olika keramer. Min vision är att utveckla företaget genom olika slags förändringar, det kommer att vara en stor utmaning men det känns jättekul. Mitt mål är att bli majoritetsägare inom 3-5 år och det tänker jag lyckas med.

Läs mer om Denzir 

La familia        The Magnificent Seven        The Upgrade        The Original Six