Tack vare hårt jobb och ett driv vann Johanna delägarskap i Norrlandstvätten

Johanna heter jag och är uppvuxen i en liten by 5 mil norr om Skellefteå, Kinnbäck, men bor numera med min sambo i Byske. Entreprenörskap och egenföretagande har alltid intresserat mig men allt började nog på riktigt i högstadiet där många timmar gick åt till att planera discon eller konserter för att tjäna pengar till klasskassan. När sedan en ny utbildning dök upp på gymnasiet, SPEKTRUM med inriktning mot omvärld och företagande så var det aldrig någon tvekan om att det var där jag skulle spendera kommande åren.

Men att efter gymnasietiden, utan något affärsidé eller tillräcklig kunskap starta något, fanns inte på kartan. Istället sökte jag arbete inom service där jag skulle få möta människor. När Entreprenörskolan No Plan B började dyka upp i flödet på Facebook så började tankarna att snurra igen. Jag hade en fast anställning på Skellefteå Kraft i kundservice, trivdes med arbetskamraterna. Men det var aldrig en fråga om jag skulle tacka ja utan snarare en fråga om hur jag skulle lösa det så att jag hade möjlighet att klara mig under studietiden. Det var ju det jag alltid drömt om och oavsett skulle jag ta chansen.

Eftersom vi var försökskaniner så var det svårt att ha några större förväntningar på själva utbildningen, vi var ju första gänget och hade egentligen inte så bra koll på vad vi gav oss in på. Så från start hade jag inget krav på utbildningen, däremot så var jag fast besluten att vara en av dem  som tack vare sin vilja och drivkraft skulle få delägarskap i ett företag.

Att det skulle vara långa skoldagar med mycket information visste jag men det var stundvis väldigt tufft att försöka ta in allt som hände. Alla företag vi fick besöka, praktisera på, alla eldsjälar inom utbildningen men också alla entreprenörer och entreprenöriella personer som föreläste om sina resor och verkligen delade med sig av med- och motgångshistorier och tips.

Idag är jag ansvarig på Norrlandstvätten. Här får jag utvecklas med ett härligt gäng som inte bara pushar mig att bli bättre men också sig själva. Trots att jag inte varit här mer än 1,5 år så har vi redan hunnit dela så många med- och motgångar, jag ser bara framemot vad som komma skall.

Vilka våra mål och visioner är håller vi lite för oss själva men är du som läser det här nyfiken så är du välkommen att höra av sig så berättar vi gärna mer.

Läs mer om Norrlandstvätten