Från ICA till Jäders Värme

Jag heter Linnea Vikberg, är född 1993, uppvuxen i Storkågeträsk men bor nu i Skellefteå tillsammans med min sambo och numera en liten hund. Innan jag påbörjade utbildningen jobbade jag på Ica bl.a. som ansvarig för fruktavdelningen, en stund inom vården och reste en del. Har alltid tänkt att efter gymnasiet skulle jag plugga vidare men haft svårt att komma på inom vad.

När jag fick veta mer om No Plan B kändes det helt rätt tack vare att det skulle ge mig ett avstamp och en bred grund att stå på, men utan att jag måste välja en specifik bransch. Jag förväntade mig att det skulle vara tufft, tidskrävande och utvecklande – framför allt på grund av alla utsatta och ovana situationer vi skulle hamna i.

Mina förväntningar stämde ganska bra överens med verkligheten, men jag kom in i den nya vardagen snabbare än vad jag trott. Sådant jag var obekväm med tidigare började kännas helt naturligt. Dagarna var långa men det har gått väldigt bra ändå, tack vare att de är uppdelade med praktik och teori, och att man alltid pratade om något intressant, med intressanta personer.

Idag jobbar jag på Jäders Värme och Sanitet, inom en bransch jag absolut inte trodde jag skulle hamna i. Det är svårt och otroligt mycket att lära sig, men som tur är älskar jag att lära mig nya saker. Det känns jättebra men väldigt spännande att ta över efter tre otroligt duktiga och erfarna herrar. Framtiden karriärmässigt ligger ju hos Jäders i så många år som det fortsätter kännas bra och givande. Jag har dock redan nu bestämt att hela mitt liv kommer inte att kretsa kring jobb och karriär utan jag kommer även prioritera fritid och familj väldigt högt.

Mina bästa tips till de nya eleverna är nog att komma ihåg att ta hjälp av (var)andra, att lyssna på sig själv och sin kropp, att planera och att ha kul! Vi fick ett tips att man borde skriva dagbok under året. Det var ingenting jag själv gjorde och det ångrar jag redan så det vill jag också tipsa om – tror det kan vara väldigt både kul och nyttigt att kunna blicka tillbaka på vad man gjort och hur man utvecklats.