Från kock till butiksägare

Jag är en 36-årig entreprenör med 14 nya idéer varje dag. Jag äger 42 domäner med coola företagsnamn och har 2 riktigt bra restaurangkoncept som ligger och väntar på hyllan. Jag bor i Skellefteå men har även bott i Danmark, Norge och Indien. Jag är uppvuxen i stadsdelen Morö Backe men har släkt från både Göteborg och Malmberget.

När jag valde att ansöka till No plan B arbetade jag som kock på Bryggargatan och innan det arbetade jag som säljare samt varit delaktig i 3 företag. Anledningen till att jag sökte till utbildningen var faktiskt en vän som praktiskt taget tvingade mig att ansöka. Denne vän var säker på att jag hade det som krävs för att gå utbildningen. Innan jag började skolan ville jag skapa bra kontaktnät och öka mina allmänna kunskaper kring företagande genom entreprenörskolan.

Mina förhoppningar av entreprenörskolan var att skapa bra kontaktnät och att öka mina allmänna kunskaper kring företagandet, vilket också hände. Jag har nu ett stort kontaktnät som jag tänker förverkliga mina drömmar med och mina kunskaper kring företagande har ökat ordentligt. Det var väldigt utvecklande att få lyssna på alla gästföreläsningar, där jag fick höra hur olika slags människor har lyckats och misslyckat, vilket gjorde allt mer verkligt för mig.

Jag är nu VD och delägare i Byske Möbler, en 1800kvm möbelbutik emellan Piteå och Skellefteå. Vi vill genom att ha ett väldigt utvalt och attraktivt sortiment, personal med ett stort kunnande skapa en intressant och välkomnande butik med ett kundbemötande i världsklass. Vi slår i underifrån mot de stora kedjorna och de centralt benägna butikerna. Som tur är så älskar jag all typ av konkurrens, för att det får mig att tvingas till att bli bättre eller försvinna. Den sömlösa interaktionen mellan den fysiska och digitala butiken blir också helt avgörande för vår framtid som möbelhandlare generellt.

La familia        The Magnificent Seven        The Upgrade        The Original Six