Från Ekonomi på LTU till delägare i Becur

Jag heter Samuel Wahlberg och kommer från Ersmark utanför Skellefteå. Innan No Plan B pluggade jag ekonomi på Luleå Tekniska Universitet men jag har länge känt att jag gärna vill driva ett eget företag då det ger mig chansen att påverka och utveckla min arbetssituation. No Plan B kändes därför som ett bra val att ta för att lära sig hur man på bästa sätt driver ett företag samt hur jag själv ska arbeta för att leda andra.

Utbildningen var väldigt intensiv men rolig och jag lärde mig otroligt mycket bla.a. att “kreativa människor blir ännu mer kreativa tillsammans”. En av de bästa sakerna på utbildningen var praktiken där jag fick lära känna många intressanta och roliga människor. Att plugga på No Plan B är en stor och lärorik utmaning då du ständigt står inför tuffa uppgifter som kräver mycket av dig som person.

Efter utbildningens slut tog jag över Becur AB i Bureå och driver företaget som VD och delägare. Jag har alltid haft ett stort motorintresse och gillar att meka därför var valet inte alls svårt. Min vision är att blåsa nytt liv i företaget som jag anser har jättestor potential att expandera och bli större.

Tips till kommande elever!

Mitt tips är att verkligen ta tillvara på alla råd och tips från de intressanta människorna som du har förmånen att träffa. Jag lärde mig mycket av dem som jag har haft nytta av under mitt första år som företagare.