Lusten att driva företag har alltid funnits

Jag heter Sonny Karlsson, jag är 24 år och kommer ifrån Umeå. Innan jag gick No Plan B så jobbade jag åt Delete Service i Umeå, där reste jag mycket på jobbet och jag arbetade bland annat på olika fabriker och kraftverk runt om i Sverige.

Jag valde att ansöka till utbildningen efter att en familjemedlem som bor i Skellefteå nämnde utbildningen för mig. Jag blev väldigt nyfiken och läste på om utbildningen och den kändes perfekt då jag alltid har velat driva egna företag. Därför var det ett givet beslut att ansöka. Jag flyttade inte upp till Skellefteå förrän dagen innan skolstart och därför hade jag egentligen inga förväntningar för utbildningen. Jag hade inte läst något tidningsartikel om NPB, inte hört någon prata om utbildningen eller träffat någon av de tidigare eleverna och därmed hade jag ingen riktig koll på vad jag gav mig in på.

Mitt intryck av utbildningen är att allt det man lär sig under utbildningen kommer till användning i praktiken, varje kurs och varje möte. Utbildningen fylls inte ut med kurser som inte är absolut nödvändiga och relevanta för varje elevs utveckling inom entreprenörskap.
Det bästa med utbildningen tycker jag var att omedelbart kunna implementera det jag lärde mig från teorin till verkligheten på praktikföretagen. Några exempel är hur jag lärde mig förhandlingsteknik som jag sedan fick användning av när jag skulle förhandla priser med en leverantör till att förändra och effektivisera produktionen.

Nu så håller jag tillsammans med NPB Invest på att köpa upp ett företag som jag ska driva som VD och delägare. I detta skede kan jag inte avslöja vilket företag det handlar om men förhoppningsvis är affären klar snart. Min vision är att bygga och driva flera företag med tillväxt och lönsamhet samt att kunna föra samman duktiga människor med olika kompetenser och perspektiv för att uppnå bästa möjliga resultat.

La familia        The Magnificent Seven        The Upgrade        The Original Six