Marcus Lindgren ny vd på Umesläp

02.03.2023
Efter många år som framgångsrik säljare på Bilbolaget hoppar Marcus Lindgren på utmaningen som vd på Umesläp i Bygdsiljum. Som född och uppväxt i Burträsktrakten är Marcus tillbaka på sin hemmaplan.

I den lilla byn i Västerbotten finns en stark entreprenörsanda – det finns fler arbetstillfällen än boende i Bygdsiljum. Holmens sågverk, tidigare Martinsons, dominerar näringslivet, men det finns fler framgångsrika verksamheter. Företaget Umesläp, som startade år 1959, tillverkar och levererar säkra hästtransporter och är marknadsledare i Norden på hästlastbilar. Sedan januari i år har företaget en ny vd, Marcus Lindgren.

Bygdsiljum med Bygdsiljumsbacken i bakgrunden.

– Det känns bra, säger Marcus om sitt nya arbete. Jag är en del av ett starkt team med kompetenta medarbetare. Dessutom har vi bra återförsäljare och ett starkt varumärke.

– Framförallt var det utmaningen som gjorde att jag hoppade på detta, fortsätter Marcus. Tidigare har jag mest jobbat med försäljning och försäljningsledning, men nu blir jag inblandad i alla delar av företagandet. Det känns väldigt spännande, trots att jag inte har full koll på allting ännu så är jag på god väg. Och sen känns det bra att få vara ännu mer i Bygdsiljum, jag var här mycket som barn och nu har vi ett fritidshus i byn.

I lastbilsverkstaden bygger Umesläp sina hästlastbilar, främst med delkomponenter från regionala leverantörer. I en annan del av verkstaden tillverkas hästsläparna.

Nyss hemkommen från Gothenburg Horse Show har Marcus fått lära känna hästbranschen lite mer.

– Det var verkligen roligt och värdefullt att få träffa våra kunder och återförsäljare. Särskilt som vi känner att kundernas förtroende för oss som leverantör av hästtransporter är väldigt starkt. Våra kunder bryr sig väldigt mycket om sina hästar. Därför ska vi fortsätta att sätta hästens säkerhet och funktionella lösningar i fokus när vi vidareutvecklar våra produkter.

Kontorsdelen på Umesläp är under ombyggnad.

Företaget Umesläp köptes år 2022 av No Plan B. Som för alla företag inom koncernen finns det uttalade tillväxtmål för Umesläp.

-Om tre år kommer vi att vara mycket större. Tillsammans med mina medarbetare kommer vi att jobba hårt för att utveckla vårt företag. Det känns också bra att ha stöd från vår moderkoncern när det gäller kompetens och andra resurser. Genom koncernens nätverk finns det hjälp att få om vi behöver det. Vi har precis anställt en ny medarbetare och två till är på gång, så vi växer. Och när vi blir fler behöver vi större lokaler, det håller vi också på med. Det är mycket som händer men det är det som är roligt!

Marcus tillbringar mycket tid i telefon med återförsäljare, kunder och leverantörer.
Facebook
Twitter
LinkedIn