Vi äger och utvecklar små och medelstora företag i Norrland.

Vi tror på makalösa människor

No Plan B Invest är ett värderingsstyrt investeringsbolag. Vi tror att långsiktig hållbar tillväxt uppnås genom något större än de produkter och tjänster som våra portföljbolag säljer. I kärnan av det vi tror på hittar vi människan, eller makalösa människor, som vi brukar säga. Tron på att det är duktiga och drivna människor som gör skillnad – och att alla människor kan bli makalösa om de får rätt förutsättningar. Det är ledstjärnan för att vara konkurrenskraftig i en snabbt föränderlig ekonomi.

Varför finns vi?

För att skapa förutsättningar för människor som drivs av att växa, ta ansvar och bygga framgångsrika företag.

Hur gör vi?

Med engagemang fokusera på ledarskap, affärsmannaskap och på att skapa samsyn för utvecklande lönsam tillväxt av människor och företag.

Vad vill vi uppnå?

När fler norrlänningar har modet, verktygen och tar ansvar för att växa, kommer vi att få veta hur det är att leva i Europas mest expansiva region.

Tycker du att det här låter spännande?

Har du ett företag med potential som behöver nya ägare för att ta nästa steg? Då kan vi på No Plan B Invest hjälpa dig. Vi har lång erfarenhet av att förvärva och utveckla bolag.

26

bolag inom koncernen

1700+

miljoner i omsättning

375+

glada medarbetare

9

olika branscher som våra bolag är verksamma inom

”Vi njuter av att se andra växa”

Petter Mikaelsson
Grundare No Plan B Invest

”Vi njuter av att se andra växa”

Petter Mikaelsson
Grundare No Plan B Invest

Hållbar lönsam tillväxt

Vår verksamhet bygger på hållbar lönsam tillväxt. Vi tror att tillväxt kan skapas i alla skeden av ett bolags liv och har därför ingen bortre horisont för våra investeringar. Så länge vi kan utveckla makalösa människor och företag tillsammans är vi en bra ägare. Vi har arbetat med hållbar tillväxt sedan starten – och vet att det fungerar.

När vi går in i företag gör vi det med en speciell metod, som lagt grunden till att våra bolag gjort imponerande tillväxtresor. I korthet går den ut på att vi efter en inledande tillväxtanalys skapar en tillväxtplan, som vi sedan följer genom ett aktivt ägande inom alla områden. Vi fokuserar på ledarskap, affärsmannaskap och att skapa samsyn för utvecklande lönsam tillväxt – för både människor och företag. I arbetet har vi stor nytta av vår långa erfarenhet av företagsutveckling och vårt omfattande nätverk av passionerade människor.

Bolagsstruktur

No Plan B Invest ingår i en koncern som ägs av finansierings- och investeringsbolaget Kung Fu Invest. I koncernen, som omsätter en dryg miljard kronor per år, ingår även verkstadsföretaget Repay och fastighetsbolaget Pelimi.

No Plan B Invest äger helt eller delvis ett 30-tal portföljbolag inom olika branscher. Alla drivs enligt vår speciella metod, som visat sig fungera utmärkt för att skapa tillväxtföretag. Våra portföljbolag utgör ett stort nätverk och många av dem arbetar också tillsammans och drar nytta av varandras kompetens och erfarenhet.

Fyra av våra portföljbolag – Krux, T2, BeOneNorth och NPB Admin – är resursföretag. De är strategiskt viktiga för vår förmåga att göra affärer och används också i olika sammanhang i många av våra olika företag. BeOneNorth har till exempel skapat ett affärssystem som hjälper små och medelstora företag att växa och Krux är en varumärkesbyrå som hjälper flera av våra portföljbolag med affärsutveckling och kommunikation.

 

Vår historia - från entreprenörsskola till investeringsbolag

Under åren 2015 till 2020 drev No Plan B en entreprenörskola, där vi levererade utbildning, finansiering och administration till blivande och spirande entreprenörer. Eleverna fick efter ett års utbildning driva ett företag som sitt eget, med mål att efter fem år vara majoritetsägare i ett lönsamt tillväxtföretag. Till skolans elever förvärvade vi företag inom olika branscher och verksamhetstyper. Utbildningen resulterade i att många elever blev majoritetsägare och att andra till och med köpte upp hela bolaget som de drev. 

KONTAKTA OSS