Vi har en dröm, en dröm om att när du tänker på Norrland så ska du tänka på entreprenörer.

En dröm om att människor i Europa, eller varför inte hela världen, ska prata och förundras över varför det finns så många entreprenörer i just Norrland. Och vi är helt övertygade om att det är möjligt att nå vår dröm.

Teori, arbete och case i verkliga företag

Vi levererar starka upplevelser genom utmanande uppdrag som du utför inom ramen för alla våra utbildningar, riktiga case som du utför på verkliga företag, och för entreprenörskolans elever, praktiskt arbete på företag som vi själva äger och driver.

Delägarskap till de två bästa eleverna

I entreprenörskolan ger vi dig förutsättningar att nå alla de insikter och färdigheter du behöver för att skapa ett lönsamt tillväxtföretag. Utbildningen pågår under ett läsår på mer än heltid och ställer mycket höga krav på dig som elev. Åtta elever antas till varje utbildningsomgång. Minst två av de bästa eleverna som fullföljer utbildningen blir erbjudna delägarskap i ett av våra olika företag. Företaget driver du sedan som ditt eget, med mål att efter fem år vara majoritetsägare i ett lönsamt tillväxtföretag. Utan annan investering än ditt eget arbete.

 

Vi köper företag

Till entreprenörskolans elever så köper vi företag inom olika branscher och verksamhetstyper. Vi tror att en duktig entreprenör kan skapa tillväxt med lönsamhet och förverkliga personliga visioner, oavsett vilken bransch och typ av verksamhet som entreprenören verkar inom.

Petters vision visar vägen

No Plan B levererar utbildning, finansiering och administration till blivande och spirande entreprenörer. Bakom No plan B finns vårt finansierings- och investeringsbolag Kung Fu Invest och entreprenören Petter Mikaelsson. Med säte i Skellefteå har Petter genom de värderingar och idéer som genomsyrar No Plan B:s arbete och tjänster byggt upp den snabbväxande koncernen Repay och som mångårig styrelseledamot i Skellefteå AIK varit en del av hockeylagets framgångssaga. För att skapa tillväxt och för att sprida den kultur och den kompetens som har skapats inom Repaykoncernen till andra verksamheter startades NPB år 2014.

Våra företag

Det lilla bageriet Kåge Tunnbröd är mest känd för sin unika Kågekaka. I bageriet bakar man även ljusugnsbröd, korntunnbröd och halvtjockkan, alla efter recept från de västerbottniska bagarstugorna. I juni 2017 förvärvade man Dahlqvist Tunnbrödsbageri och nu producerar man även detta bröd. Företaget drivs av Hanna Westerlund som gick entreprenörskolan #15/16

www.kagetunnbrod.se

Norrlandstvätten är ett tvätteri som riktar sig mot privat-, industri- och hotellkunder. De arbetar med diverse tvättjänster vilket inkluderar både kemtvätt och vattentvätt. Här kan man tvätta kostymer, skjortor, jackor, hushållstvätt, gardiner, dynor, industrikläder, sänglinne, frotté m.m. Tvätten med tre anställda drivs sedan juni 2016 av Johanna Hedlund från entreprenörskolan #15/16.

www.norrlandstvatten.se

Norrgross är en grossist som arbetar gentemot pizzerior, gatukök, hamburgerställen men även lunchrestauranger. De levererar mat och dryck till kunder längst med Norrlands kust och inland. Företaget drivs av Ayad Abid Ali och Erik Swärd som efter sin utbildning på entreprenörskolan #15/16 köpte upp en befintlig matgrossist. 

www.norrgross.se

Byske möbler är en möbelbutik med lång erfarenhet. Butiken som är belägen i Byske är en del av Möbelmästarna och genom att blanda möbler med inredningsdetaljer skapar de en personlig butik. Företaget drivs idag av Patrik Wilén som gick entreprenörskolan #16/17.

www.byskemobler.se

PTC (Plastic technology composite) är tillverkare och utvecklingspartner av avancerade produkter i composite/komposit. De tillverkar produkter som avloppstankar men även nya produkter efter kundens behov. Företaget drivs idag av Mikael Lundström som tidigare arbetat som konstruktör i företaget, men som efter sin utbildning på entreprenörskolan #16/17 tagit en annan roll som delägare och VD.

www.ptc.nu

Denzir tillverkar tandersättningsprodukter i de flesta keramer som finns på marknaden men 3D-printar även modeller från digitala tandavtryck. Denzir har utvecklat ett eget ersättningsmaterial Denzir HIP® som är ett av världens tuffaste material. Till en början användes bara detta material i produktionen men de senaste åren har Denzir utökat och använder nu många fler keramer. Från och med september 2017 drivs Denzir av Jeanette Davisson, en av eleverna från entreprenörskolan #16/17.

www.denzir.com

Becur AB är en mekanisk verkstad som huvudsakligen tillverkar avgassystem till personbilar. De utför även legotillverkning inom pressning, rörbockning och svetsning. Förutom serieprodukion tar de även gärna mot förfrågningar om specialdesignade konstruktioner. Företaget drivs av Samuel Wahlberg som gick entreprenörskolan No Plan B #15/16

www.becur.se

 

 

Bygg & Trä är ett företag som arbetar inom hyvel- och träbranschen. Företaget arbetar både gentemot privatpersoner och företag. De tillverkar panelprofiler, kärnfuru trall, andra trävaror samt timrade fritidshus i många utföranden. Företaget hette innan uppköpet Burträsk Bygg & Trä men Burträsk togs bort då företaget mestadels benämndes som Bygg & Trä. Idag drivs Bygg & Trä av Sonny Karlsson som gick entreprenörskolan #16/17.

www.byggotra.se

Wallins Kafferepet är ett anrikt bageri med ett stort sortiment vilket inkluderar matbröd, kaffebröd samt konditoriprodukter. De bakar delvis “för hand” och har inga tillsatser i sina produkter. I dagsläget så levererar de bröd och fika till bla. kommunen, ICA, Coop, föreningar och kyrkor men de gör även specialbeställningar så som tårtor till både företag och privatpersoner.

www.kafferepet.se

 

Jäders Värme & Sanitet Blev uppköpt av No Plan B hösten 2017. Företaget är en del av Comfort, Sveriges största badrums- och VVS-installationskedja. I företaget finns certifierade montörer, kunnig personal och kvalitetsprodukter för vatten och värme. 

www.jadersvarme.se 

Restaurang Rustique ligger i Bryggarbacken med en fantastisk utsikt över älven. Här bjuds ni in till en mysig atmosfär som ska kännas som hemma. Konceptet går ut på att ni äter maten tillsammans där ni delar på rätter och kan smaka av varandras mat. Förutom middag erbjuder Rustique både goda luncher, enklare mat i baren samt nattklubb under helgerna.

www.restaurangrustique.se

Hemavan Fjällcenter finns mitt i Hemavan nära backar, butiker, skoterled och flygplats. De erbjuder fjällupplevelser året om med riktiga fjäll som bland annat bjuder in till skid- och skoteråkning under vintern och fjällvandring och mountainbiketurer m.m under sommarhalvåret. De erbjuder många olika slags paketlösningar som passar familjer, semesterfirare, äventyrare samt företag.

www.hemavansfjallcenter.se

Interflora Guldstadens Blommor ligger på Nygatan 52 i Skellefteå. Blombutiken som tidigare hette Buketten har funnits i många år och här hittar man många olika slags blommor och krukväxter blandat med passande inredningsdetaljer. Med kunnig personal hittar du blommor för alla tillfällen – till dig själv, till en vän, till bröllop och till begravning m.m.

Interfloras hemsida

Montageteamet Nord är ett företag som är baserat i norra Västerbotten och de jobbar mycket i Norrbotten och Malmfälten. Deras kunder är stora företag, kommuner, fastighetsbolag men även privatpersoner som vi ha hjälp med mindre projekt. Montageteamet arbetar med små och medelstora byggprojekt, grönyteskötsel, snöröjning och takskottning samt plattsättningar och mindre maskinarbeten.

www.montageteamet.se

No Plan B Administration är en redovisningsbyrå som arbetar med koncernens alla bolag samt externa företag. De är även en del av entreprenörskolan då de utbildar eleverna i ekonomi.

www.noplanbadministration.se

Repay Pålen arbetar med försäljning och tillverkning av stålpålar för markförstärkning. Företaget har en anställd och finns i Göteborg.

 

www.repaypalen.se

TSAB en av Sveriges snabbast växande plåt- och stålleverantörer. De har ett av landets bredaste lagersortiment och arbetar alltid för att ha snabba och säkra leveranser varje gång. Företaget har 6 anställda och finns i Jönköping.

www.tsab.com