No Plan B Invest förvärvar Umesläp

10.08.2022
No Plan B Invest förvärvar 100 procent av aktierna i familjeföretaget Umesläp i Bygdsiljum. – Umesläp är ett jättefint företag med god lönsamhet som vi nu ser fram emot att utveckla ytterligare, säger Petter Mikaelsson, huvudägare i No Plan B Invest.

Petter Mikaelsson konstetarar att Umesläp passar bra in i No Plan B Invests nya inriktning om att förvärva och utveckla bolag som har 10-20 anställda.

– Det är ett anrikt företag med väl inarbetade produkter och ett känt varumärke, som har stor potential att växa, både i Sverige och utomlands. Vår erfarenhet av att utveckla företag och deras stora erfarenhet av sin bransch blir en framgångsrik mix, säger Petter Mikaelsson.

Umesläp tillverkar hästsläp och hästlastbilar i sin fabrik i Bygdsiljum sedan 1959. Jonathan Viklund är vd i företaget och fortsätter att vara det även efter förvärvet. Han har fram till nu ägt 70 procent av Umesläp, hans pappa Per resterande 30 procent. Företaget har 17 anställda och omsatte senaste räkenskapsåret cirka 70 miljoner kronor.

– Vi vill ta nästa steg i utvecklingen och behöver därför en stark ägare som kan hjälpa oss att skapa tillväxt över tid. No Plan B Invest är precis den ägare vi sökt. De har lokalt fokus och lång erfarenhet av att utveckla industriföretag. Vi har haft en bra dialog med dem under en tid och fått ett väldigt bra intryck, de har på ett enkelt och tydligt sätt förklarat hur de vill att vi ska göra vår tillväxtresa tillsammans, säger Jonathan Viklund.

No Plan B Invest går in med målsättningen att vara långsiktiga ägare och det kommer inte att ske några snabba förändringar i Umesläp.

– Nu vill vi först lära känna medarbetarna och gå ännu mer på djupet i företagets verksamhet. Sedan ska vi tillsammans med Umesläp arbeta fram nya mål och visioner för företaget, säger Petter Mikaelsson.

Facebook
Twitter
LinkedIn