Sofia Lundstedt ny vd på Forsbergs

29.06.2023
Forsbergs bil stärker organisationen med Sofia Lundstedt som ny vd. Sofia kommer senast från rollen som säljare i företaget. Med sin kunskap och sina erfarenheter inom kundservice vill hon tillsammans med sina viljestarka kollegor göra Forsbergs bil till bäst i branschen.

Hur går det?

-Det går framåt, vi har ett bra team som vill mycket, säger Sofia. Som ny vd känner jag ett starkt stöd från mina fantastiska kollegor, vår koncern No Plan B och Tobias Lundgren, som nu fokuserar på att driva försäljning inom Forsbergs bil och lämnar vd-rollen. Att göra förändringar går långsammare än vad jag hade föreställt mig, man vill ju göra allt på en gång och det är något jag jobbar med. Jag lär mig nya saker hela tiden om branschen och företaget men även om mig själv, vilken typ av ledare jag vill vara och vart jag har mina egna gränser. Vår försäljning går förhållandevis bra, sedan är ju konjunkturen lite av en utmaning, marknaden för privatbilar har minskat ganska drastiskt det senaste året.

 

Försäljningen för Forsbergs fortsätter att vara bra, vad beror det på?

– Jag tror att utvecklingen av våra bilmärken och våra förmånliga leasingavtal delvis har kompenserat för nedgången i konjunkturen. Peugeot, som står för största delen av vår försäljning, har kommit med en rad bra bilar, och våra två andra bilmärken, Isuzu och Citroen, har också varit framgångsrika. Det ska bli intressant att se hur försäljningen påverkas när vi nu tar in ytterligare två bilmärken, Opel och Mitsubishi.

 

Spännande.

-Ja, det är det. Vi kommer också att satsa på en ökad bemanning på kundservice, jag hoppas att våra kunder kommer att uppskatta den ökade tillgängligheten.

 

Du har gjort en del annat innan du började på Forsbergs?

-Jo, jag har jobbat i några olika branscher, men det mesta jag gjort handlar om kundservice i olika former. Innan jag började som säljare på Forsbergs jobbade jag som försäkringsrådgivare och innan det som flygvärdinna på Lufthansa. Flygvärdinna var en barndomsdröm, jag har alltid gillat att jobba med människor och att resa, det blev en bra kombo. Men på senare tid har jag blivit alltmer intresserad av försäljning och entreprenörskap, jag är i grunden en vinnarskalle som är väldigt ambitiös i allt jag tar mig för. Att driva företag passar mig bra, jag gillar utmaningen.

 

Varför bilbranschen?

-Ska jag vara ärlig så blev det bara så. Det som gäller för försäljning, kundservice och ledarskap är likadant i alla branscher, jag hade ingen speciell plan att jobba just i bilbranschen. Men nu när jag jobbar med bilar och bilverkstad så tycker jag det är väldigt intressant med teknikutvecklingen i bilarna, speciellt att få vara med om energiomställningen och bidra till en ökad hållbarhet i samhället.

 

Hur ser framtiden ut?

-Vi ska fortsätta satsa och växa. Vi har en serviceverkstad med kompetenta bilmekaniker som har koll på den senaste tekniken, ett väldigt bra bilerbjudande med intressanta märken och en bra kundservice. Vi kommer att anställa fler medarbetare och satsa ännu mer på kompetensutveckling. Jag hoppas att vi kan rekrytera kvinnliga bilmekaniker, men redan nu har vi en för branschen hög andel kvinnor anställda, det känns bra. Själv ska jag jobba vidare med mitt ledarskap och min struktur i vardagen. Det känns bra att ha stöd från människor i vårt koncernnätverk, det hjälper verkligen att kunna diskutera olika utmaningar med människor i samma situation.

 

Lycka till och kör hårt Sofia.

-Tack!

Facebook
Twitter
LinkedIn