T2 växer med fem

22.04.2023
Utbildningsföretaget T2 i Skellefteå har anställt fem nya medarbetare det senaste halvåret. T2 levererar kompetensutveckling och tjänster till företag och offentlig sektor, framförallt inom ledarskap, medarbetarskap, teknik och industri. Företaget är en del av koncernen No Plan B.

T2 har haft en snabb tillväxt den senaste tiden, vad beror det på?

-Vi har under ett antal år arbetat med att ta fram och leverera utbildningar som verkligen ger resultat, säger Maria Marklund, vd på T2 (Trä- och teknikcollege i Skellefteå AB). Det tror jag våra kunder märker och pratar om med andra. Intresset för några av våra tjänsteerbjudanden har skjutit i höjden, inte minst produktion av e-learning och onboarding. I takt med ökad efterfrågan och konkurrens om personal i Skellefteå och Norrland så gäller det att vara en attraktiv arbetsgivare för att lyckas rekrytera och behålla medarbetare, därför satsar många företag på sin personal i form av vidareutbildning och teamutveckling, det har ju också hjälpt till, fortsätter Maria.

Maria Marklund, vd T2

Hur drar ni nytta av att vara en del av större koncern?

-Jag tror att kunderna till T2 känner en större trygghet, koncernen No Plan Bs resurser kommer ju även våra kunder till nytta. Vi kan erbjuda våra kunder ett bredare och spetsigare erbjudande genom att jobba tillsammans med andra resursföretag inom No Plan B, säger Maria.

 Hur ser framtiden ut?

-Vi ska fortsätta växa, vi vill finnas på fler platser i Sverige, säger Maria och ser lite lurig ut…

Är det något på gång?

-Ja, tyvärr kan jag inte berätta mer om det just nu, säger Maria kryptiskt. Men drömmen om att finnas på fler orter i landet kanske inte är så långt borta…

-Vi vill fortsätta göra bra saker för våra kunder i Norrland, där allt händer, fortsätta att lyssna på deras behov och leverera det de behöver. Internt i T2 ska vi fortsätta att jobba med det vi har byggt vår verksamhet utifrån, våra medarbetare och teamet. När vi växer blir det viktigare än någonsin att skapa energi i vårt team.

Hur gör ni det?

-Vi prioriterar det. Vi firar framgångar, har knasiga ritualer, ser till att skapa förutsättningar för motivation och gödslar med positiv feedback. Rekrytering och teamets sammansättning är förstås också viktigt, vi måste vara olika för att komplettera varandra men ändå kunna samarbeta, avslutar Maria.

På bilden: Linn Tjärnlund, kompetensrådgivare, Theres Nilsson, art director och designer, Lukas Markgren, instruktör snickeri, Zandelie Hällgren, kompetensrådgivare och Katrin Hartelius Segerstedt, producent e-learning och onboarding.

Facebook
Twitter
LinkedIn