Tentipi satsar framåt. No Plan B Invest är ny majoritetsägare.

22.11.2023
Tälttillverkaren Tentipi AB i Sunne/Moskosel säljer en majoritet av sina aktier till investeringsbolaget No Plan B från Skellefteå och skapar på så vis goda förutsättningar för fortsatt tillväxt.

Tentipi AB i Sunne och Moskosel tillverkar tältkåtor som säljs över hela världen. Företaget grundades i Moskosel 1989 av Bengt Grahn, som har varit företagets vd sedan dess. Företaget har sedan starten sålt tältkåtor till alla kontinenter i världen och har i dag ett 40-tal anställda i Sunne och Moskosel. Tentipi har också ett helägt tillverkningsföretag i kinesiska Qingdao med ett 60-tal anställda.  Företaget tillverkar och säljer tältkåtor inom tre segment: camping, event och glamping (lyxig camping).

-Bengt Grahn har lagt ner sin själ i Tentipi. Det är ett välskött företag som tillverkar kvalitetsprodukter, är världsledande inom tältkåtor och har ett imponerande kontaktnät. Utöver att det är ett mycket bra förvärv för oss finns det också personliga känslor kring affären. Jag har länge velat äga en Moskoselkåta, som den hette från början, och kunna ställa upp den i fjällen och bo där på fiske- och jaktresor, säger Petter Mikaelsson.

Bengt Grahn säljer nu majoriteten av sitt innehav i Tentipi AB men fortsätter som vd under en övergångsperiod. Han sitter permanent kvar i styrelsen. På sikt är planen att hitta en ersättare till Bengt Grahn på vd-posten på egen begäran.

-Tiden är helt rätt för det här, jag är 64 år och behöver tänka på hur företaget kan leva vidare utan mig och samtidigt behålla den omsorg om kunder och personal som jag kämpat så hårt med att bygga upp under tre decennier, säger grundaren Bengt Grahn.

Tentipi är mitt livsverk, det har varit en otrolig resa från att jag satt där i källaren i den gamla byskolan i Moskosel och sydde mitt första tält, till idag när vi säljer tält över hela världen, fortsätter Bengt Grahn. För mig har det varit oerhört viktigt att hitta en investerare som kan driva Tentipi vidare med långsiktigt fokus. No Plan B Invest har devisen ”Evigt ägande” och det känns helt rätt för mig och för företaget. Nu efter våra första dagar tillsammans med dem och hela vår personal känns det ännu bättre, perfekt matchning!

-Vi har lång erfarenhet av att öka tillväxten och lönsamheten i de bolag vi förvärvar och förutsättningarna för att lyckas den här gången också är mycket gynnsamma, säger Petter Mikaelsson.

Facebook
Twitter
LinkedIn